le candidat republicain a la presidence et ancien president americain donald trump en rassemblement de campagne

L'expresident dels EUA i candidat republicà a la presidència, Donald Trump, ha promès retallar la taxa impositiva de les empreses al 15%, però només per a les que fabriquen els seus productes als Estats Units. Així ho va dir aquest dijous durant una compareixença al Club Econòmic de Nova York.

"Prometo baixos impostos, poques regulacions, baixos costos d'energia, baixes taxes d'interès, fronteres segures i un nivell de crim molt, molt baix", va assegurar Trump durant la seva intervenció.

La rebaixa de l'impost corporatiu al 15% representaria una reducció considerable respecte a la taxa actual del 21%, una mesura clau de la mateixa llei fiscal de Trump de 2017. A més, contrasta amb els plans del seu oponent, la demòcrata Kamala Harris, que ha proposat d'augmentar l'impost de societats al 28%.

“Volem fabricar els nostres productes a Amèrica i la majoria els podem fer”, va dir Trump. “Si externalitzes, deslocalitzes o reemplaces treballadors nord-americans, no ets elegible per a cap d'aquests beneficis. De fet, pagaràs un aranzel molt substancial quan un producte ingressi des d'un altre país”.

Donald Trump també va anunciar que té previst encarregar el propietari de Tesla i X, Elon Musk, que revisi l'eficiència de l'administració nord-americana.

Al mes passat, en una conversa amb Trump a X, Musk va demanar la creació d'un grup de treball federal per garantir que els diners dels contribuents es gastin de manera efectiva, i es van proposar a si mateixos per participar en aquest projecte. Trump va assenyalar ahir que Musk, que havia recolzat l'expresident i s'havia mostrat crític amb Harris a la plataforma de xarxes socials, podria liderar aquesta comissió. L'expresident va elogiar Musk com “el millor retallador”.

Noticias relacionadas

contador