ep el presidente de los eeuu donald trump
Michael Laughlin - Archivo

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha dit en una entrevista a Fox News que no hi ha res que el faci abandonar la carrera per la presidència el 2024, ni tan sols si és condemnat per un delicte.

A la pregunta de si abandonaria la carrera presidencial si és condemnat, Trump va respondre: "No, mai l'abandonaria. Això no va amb mi. No ho faria". Legalment, no hi ha res que impedeixi a Donald Trump presentar-s'hi si és condemnat.

Aquesta entrevista és la primera que ha concedit l'expresident dels EUA des de la compareixença la setmana passada davant la justícia després de ser acusat de 34 càrrecs relacionats amb pagaments de diners per silenciar l'actriu porno Stormy Daniels abans de les eleccions del 2016.

Trump, que nega els fets de què se l'acusen, ha assenyalat que "això és persecució política i interferència electoral al més alt nivell de la història". "Els demòcrates han mentit, enganyat i robat en la seva obsessió per intentar 'atrapar Trump', però ara han fet el que és impensable: acusar una persona completament innocent en un acte de flagrant interferència electoral", ha afegit.

BIDEN TAMBÉ S'HI PRESENTARÀ

El president dels Estats Units, Joe Biden, també es presentarà a les eleccions presidencials del 2024, segons ha dit aquest dilluns. Tot i això, segons ha indicat en una entrevista amb la cadena NBC, encara no està preparat per anunciar-ho de manera oficial. "Plantejo presentar-m'hi, però no estem preparats per anunciar-ho encara", va assenyalar.

Biden, que farà 81 anys al novembre, i que en cas de ser reelegit finalitzaria la seva posició en el càrrec amb 86 anys, ja va assegurar l'octubre de l'any passat la intenció de tornar-se a postular a la presidència del país malgrat la seva avançada edat.

contador