coronavirus-usa-trump-contraint-gm-a-fabriquer-des-respirateurs

Els premis Nobel són un "contrasentit". Ho diu Donald Trump. El president dels EUA ha criticat que el guardó no el guanyin les persones més nobles. I els ha confós amb els premis Pulitzer. Posteriorment, després que es fessin virala les seves paraules, ha assegurat que parlava amb sarcasme.

Ho va fer a través de tres publicacions a Twitter que va acabar esborrant aquest diumenge. En elles, Trump es mostrava en desacord que els Nobel anessin als periodistes "pel seu treball a Rússia, que s'ha demostrat incorrecte". Enlloc d'aquests, proposava que fossin guardonats "reporters i periodistes de debò", dels quals assegura tenir-ne "una exhaustiva llista".

El problema és que són els Pulitzer i no els Nobel els que premien la valentia i la bona feina periodística. No content amb les seves prèvies afirmacions, en un tercer tuit assegurava que emprendria accions legals per tal de "rectificar aquesta terrible injustícia". Ha estat precisament un treballador del Washignton Post qui ha fet captures de pantalla d'aquestes publicacions i les ha difós, després que Trump decidís esborrar-les.

La història no acaba aquí. En un altre dels seus tuits més recents, Trump afirmava que no li veia sentit al fet que el Nobel no vagi a les persones més nobles. "Algú entén el significat de l'anomenat Premi Noble (sic), especialment pel que fa a periodistes i reporters? Noble es defineix com 'tenir o mostrar bones qualitats personals o alts principis i ideals morals'. No funciona el sarcasme?", assevera.

En la seva croada contra el periodisme, Trump ha advertit aquests darrers dies que té intenció de suspendre les rodes de premsa, perquè els periodistes només hi van per criticar la seva feina al capdavant del Govern dels EUA.

Noticias relacionadas

contador