pedro sanchez begona gomez
Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge Peinado en la causa contra la seva dona, Begoña Gómez, en què està sent investigada per tràfic d'influències i corrupció en els negocis.

En estar citat com a marit de Gómez, el magistrat li ha ofert la possibilitat de no declarar-hi i Sánchez ha optat per acollir-se a aquest dret.

En base a les declaracions de l'advocat de la defensa, Antonio Camacho, la testimonial ha durat "a penes dos minuts", temps que ha trigat el jutge a preguntar al president si tenia relació amb algun dels investigats.

Ara, queda en mans del jutge la decisió de si fa el següent pas processal i demana al Tribunal Suprem que imputi el president del Govern o, per contra, es queda conforme amb la seva 'no' declaració.

Cal recordar que el jutge Peinado va argumentar la seva decisió de citar Sánchez com a testimoni en "ser espòs de la investigada", alhora que en una resolució anterior, el magistrat va precisar que tenia la lupa posada sobre "tots els actes, conductes i comportaments que Gómez ha dut a terme des que el seu marit és president del Govern d'Espanya, que es contenen a la denúncia inicial".

La investigació contra Gómez va començar fa mesos i s'investiga la relació de la dona del president amb l'empresari Juan Carlos Barrabés per presumptes irregularitats a les adjudicacions públiques. En aquest sentit, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha emès dos informes en què assenyala que no s'han trobat aquestes irregularitats.

També s'estudia la connexió de Gómez amb Javier Hidalgo, antic conseller delegat de Globalia, propietària de l'aerolínia Air Europa, que va ser rescatada per l'Executiu el 2020, així com amb la UCM, on va codirigir una càtedra amb Barrabés.

contador