le fondateur et pdg de telegram pavel durov prononce un discours lors du mobile world congress a barcelone 20240827121514

Rússia ha alertat sobre la detenció de l'empresari francorus Pavel Durov, fundador i conseller delegat de Telegram, que va tenir lloc aquest cap de setmana a un aeroport francès, ja que considera que respon a fins polítics, segons apunta l'agència russa de notícies TASS. Tot i això, el president de França, Emmanuel Macron, ha negat aquestes acusacions.

El mitjà proper al Kremlin assegura que el portaveu del Govern rus, Dmitri Peskov, ha mantingut aquesta setmana converses amb periodistes en què ha assegurat que França ha de presentar proves en relació amb els presumptes delictes relacionats amb la popular aplicació de missatgeria que se li imputen a Durov.

"Els càrrecs són realment molt greus. Requereixen una base d'evidència no menys seriosa. Si no, seran un intent directe de limitar la llibertat de comunicació", ha manifestat Peskov.

L'OFMIN de França, una oficina encarregada de prevenir la violència contra menors, havia emès una ordre d'arrest contra Durov en una investigació preliminar sobre presumptes delictes, incloent-hi frau, tràfic de drogues, ciberassetjament, crim organitzat i promoció del terrorisme.

Durov està acusat de no prendre mesures per frenar l'ús delictiu de la plataforma. "Prou de la impunitat de Telegram", va dir un dels investigadors, afegint que estaven sorpresos que Durov vingués a París sabent que era un home buscat.

Poc després de les acusacions realitzades pel Kremlin, el president francès va sortir al pas a través del seu perfil de X per assegurar que la detenció "de cap manera és una decisió política".

"Correspon al Poder Judicial, amb total independència, fer complir la llei. La detenció del president de Telegram en sòl francès es va produir en el marc d'una investigació judicial en curs. De cap manera és una decisió política. Correspon als jutges pronunciar-se sobre l'assumpte", ha assenyalat.

A més, ha afegit que "en un estat regit per l'Estat de dret, les llibertats es defensen dins d'un marc legal, tant a les xarxes socials com a la vida real, per protegir els ciutadans i respectar els seus drets fonamentals".

"França està profundament compromesa amb la llibertat d'expressió i comunicació, amb la innovació i amb l'esperit empresarial. Així continuarà sent", ha dit.

Noticias relacionadas

contador