• Uns altres 18 han assegurat que prefereixen que segueixi Dilma al Govern i tres no han desvetllat els seus vots
  • Aquest dimecres se celebra la votació definitiva per decidir el futur de la presidenta
dilma-rousseff_630px

Dilma Rousseff s'enfronta en unes hores a la votació definitiva de l'impeachment que podria apartar-la definitivament de la presidència de Brasil. El Senat celebrarà aquest dimecres la votació del judici polític. Ara com ara, una àmplia majoria de senadors es mostra favorable a la seva destitució.

L''impeachment' contra Rousseff enfronta aquest dimarts la seva cinquena sessió, en la qual l'acuasació i la defensa tindran hora i mitja cadascuna per explicar la seva postura

En concret, dels 63 senadors que van prendre la paraula aquest dimarts, en un 'maratonià debat' que es va perllongar fins a la matinada a Espanya, 42 han anunciat que votaran a favor d'apartar-la definitivament. Uns altres 18 votaran en contra de 'tirar-la' del poder, i tres no han manifestat les seves intencions, informa l'agència Efe.

VOTACIÓ DEFINITIVA

La votació en la qual es decidirà si la presidenta suspesa del Brasil, Dilma Rousseff, queda apartada definitivament o, per contra, es reincorpora al càrrec, se celebrarà aquest dimecres, segons ha revelat el president del Tribunal Suprem, Ricardo Lewandowski, que dirigeix el judici polític contra la mandatària al Senat, recull Europa Press.

L''impeachment' contra Rousseff afronta aquest dimarts la seva cinquena sessió, en la qual l'acusació i la defensa tindran hora i mitja cadascuna per explicar la seva postura, al que se sumen una hora de rèplica i una altra de contrarèplica.

Després de l'exposició de les parts, informa Europa Press, els 81 senadors que formen la cambra alta podran prendre la paraula durant un màxim de deu minuts per persona. Abans que arrenqués la jornada, s'havien enregistrat 65 legisladors per intervenir.

contador