ep riveracongreso
EUROPA PRESS

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha avançat que el seu grup parlamentari presentarà aquest dilluns al Congrés dels Diputats la llei de limitació de mandats, que pretén que els regidors polítics només puguin ostentar el poder durant vuit anys o dues legislatures diferents.

En el seu torn per dirigir-se al president del Govern, Mariano Rajoy, que compareix a la cambra baixa per donar explicacions per la seva declaració com a testimoni a l'Audiència Nacional per la trama Gürtel, Rivera ha reiterat un seguit de propostes per a la regeneració democràtica i ha demanat a l'oposició que, si el PP no permet que aquestes surtin endavant, s'uneixin a les reformes plantejades des de la formació taronja.

Així, ha avançat que Cs presentarà dilluns que ve la llei de limitació de mandats -que en aprovar-la- podria significar que Rajoy abandonés la Presidència del Govern en concloure la legislatura- i ha interpel·lat al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i a la portaveu socialista al Congrés, Margarita Robles, perquè facilitin amb els seus vots que la seva aprovació.

DEMANA A L'OPOSICIÓ QUE RECOLZI LES SEVES REFORMES

"Es posen més nerviosos amb propostes de reformes que amb crítiques, és curiós", ha expressat Rivera en al·lusió a la bancada popular, i ha afegit que la llei "tirarà endavant amb el suport del PP o sense".

Així mateix, el líder de Cs ha insistit en la necessitat de reformar la llei electoral, reformar la Fiscalia perquè aquesta sigui escollida al Parlament i no constitueixi "un òrgan governamental", redactar una llei contra la corrupció per "protegir els denunciants i no el senyor Bárcenas", i acabar amb els indults per corrupció.

En aquest punt, ha criticat el PSOE per haver evitat emprendre aquest tipus de modificacions "durant 30 anys" i li ha demanat que sumi els seus vots als de Cs quan es proposin totes aquestes lleis.

"COM VA A DIR LA VERITAT DURANT UN MÍTING?"

Rivera ha carregat així mateix contra els partits que han permès que Rajoy comparegui avui al Congrés perquè, al seu parer, és com assistir a "un míting" del cap de l'Executiu. Així, tot i que ha reflectit que des del seu partit estan "convençuts" que Rajoy ha de donar explicacions, ha assenyalat que és en la Comissió d'Investigació sobre el finançament del PP on ha de fer-ho.

"Què esperaven? Si potser no diu la veritat en els tribunals, com la dirà durant un míting?", Ha etzibat Rivera a la resta de partits de l'oposició, abans d'apuntar que Rajoy "ha acabat parlant d'altres temes" i que això "ho sabien vostès" (els partits opositors) abans que hi comparegués.

Finalment, Rivera ha dit que per fer reformes "cal tenir legitimitat i ganes", cosa que segons ell no té el president del Govern "perquè està sota sospita" i "sobretot no té ganes" d'abordar el problema de la corrupció. "Porti la reforma per suprimir els aforaments; no tingui por de deixar de ser aforat", li ha demanat a Rajoy.

Noticias relacionadas

contador