ep prime minister of spain pedro sanchez
Europa Press

PSOE i ERC són a prop d'un acord que permeti al socialista Pedro Sánchez ser investit nou president del Govern. Així ho ha avançat la formació socialista en una nota, en què ha explicat que els dos partits han acabat de tancar els últims serrells de la futura llei d'amnistia, per la qual cosa cada vegada està més a prop l'acord per a la XV Legislatura.

Dimarts a la nit, en una nota, el PSOE ha explicat que durant la tarda havia tingut lloc una conversa telefònica entre el president del Govern en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

"En aquesta trucada, i en el marc de la negociació entre PSOE i ERC, els dos presidents han desbloquejat els últims detalls de la futura llei d'amnistia", ha detallat la formació socialista, que remarca que els dos partits "consideren satisfetes les seves expectatives i satisfets" els seus principis polítics sobre aquesta norma”.

Per això, la llei serà registrada properament al Congrés dels Diputats per a la seva tramitació.

A més, incideix el comunicat, Sánchez i Aragonès han delegat als seus respectius equips negociadors el tancament definitiu, a les pròximes hores, de l'eventual acord entre els dos partits per al suport a la investidura, després d'aprovar-lo els òrgans d'ERC.

"Aquest acord contindrà qüestions polítiques i econòmiques per desenvolupar durant la XV Legislatura", ha afegit el PSOE, que ha dit que quan acabin les converses se signarà l'acord en un acte similar al que es va celebrar amb Yolanda Díaz, líder de Sumar.

contador