gobierno preparados brexit

El Ministeri d'Exteriors ha posat en marxa la pàgina web Preparats per al Brexit. El ministre Josep Borrell va presentar dilluns la web de Moncloa que forma part de l'acció informativa que porta a terme Moncloa per acompanyar els ciutadans en el procés de desconnexió entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE), i té com a finalitat facilitar coneixement i implicacions del Brexit.

Aquest lloc web especialitzat en el Brexit centralitzarà tota la informació per a ciutadans i empreses. S'hi tractarà què és el Brexit, en quin moment ens trobem o què pot passar en cada un dels escenaris.

L'objectiu, tal com diu el text inicial de la seva portada, és facilitar la informació necessària per afrontar la nova situació, per tal que els ciutadans i els operadors econòmics coneguin què és el Brexit, com s'ha desenvolupat el procés negociador i s'informin dels canvis que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea implicarà per als seus interessos, així com de les mesures de contingència que estan adoptant-se tant a nivell intern com a nivell europeu.

Aquesta acció s'emmarca en l'esforç que està fent el Govern per estar preparat en el cas que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea es produeixi sense acord, un procés conegut com "Brexit dur" i per al qual, segons el ministre, "Espanya està especialment ben preparada".

A més d'aquesta activitat informativa, l'Executiu preveu altres accions: en primer lloc, l'acció normativa, per la qual el febrer s'aprovarà un Reial Decret Llei sobre la residència dels ciutadans britànics, i que també contempla la seguretat social, l'assistència sanitària i el reconeixement de títols universitaris, entre altres coses. També contempla normes a l’àmbit del sector financer i duanes.

La segona pota d'aquesta planificació de contingència passa per l'acció logística, que s'aplicarà en cas d'haver de tractar el Regne Unit com un tercer país i que, per tant, afecta les fronteres i duanes.

Noticias relacionadas

contador