ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino 20211130110004
MINISTERIO ASUNTOS ECONÓMICOS

Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, ha estat designada aquest dimarts com a candidata europea a presidir el Comitè Monetari i Financer Internacional (IMFC, per les sigles en anglès), que assessora i informa la Junta de Governadors del Fons Monetari Internacional (FMI).

La ministra ha esdevingut la candidata de la Unió Europea per decisió unànime dels ministres d'Economia i Finances de la UE, l'Ecofin. Després d'un procés de consultes, l'han proposada per succeir la sueca Magdalena Andersson, que surt del lloc després del seu nomenament com a primera ministra del seu país.

Un cop anunciada la candidatura per part de l'Ecofin, el procés culminarà a les properes setmanes després d'un període de consultes al si del directori executiu del Fons Monetari Internacional.

La presidència del Comitè Monetari Financer Internacional és totalment compatible amb les funcions que assumeix en aquests moments Nadia Calviño com a vicepresidenta i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital. El càrrec al qual opta, així mateix, té un període de dos anys. En ratificar-se, Calviño seria la primera ministra espanyola i la segona dona a la història a presidir aquest comitè.

L'IMFC es reuneix dues vegades a l'any, durant les Reunions Anuals i de Primavera de l'FMI i el Banc Mundial. El Comitè assessora i informa la Junta de Governadors de l'FMI sobre la supervisió i la gestió del sistema monetari i financer internacional, i les seves discussions i conclusions orienten el programa de treball de l'organisme.

Noticias relacionadas

contador