ep josep pique enfotoarchivo
EUROPA PRESS - Archivo

L'exministre Josep Piqué ha mort aquest dijous als 68 anys a l'hospital 12 d'octubre de Madrid, segons ha informat la família en un comunicat.

"Amb dolor profund comuniquem la mort del nostre marit i pare, Josep Piqué Camps, al 12 d'octubre de Madrid. La seva integritat personal, la seva fortalesa, el seu amor per la família, el treball i la seva lluita per la vida ens acompanyaran sempre”, diu el text difós per la família.

El polític, economista i empresari català va ser ministre als governs de José María Aznar. Va ocupar la cartera d'Indústria i Energia entre el 1996 i el 2000, va ser ministre Portaveu del Govern entre el 1998 i el 2000, ministre d'Afers Estrangers (2000-2002) i ministre de Ciència i Tecnologia (2002-2003). A més, des de l'octubre del 2002 fins al juliol del 2007 va ser el president del Partit Popular de Catalunya (PPC).

A l'àmbit empresarial, des del desembre del 2007 fins a l'agost del 2013 Piqué va ser el president de la companyia aèria Vueling. L'1 d'octubre del 2013 va ser nomenat conseller delegat i vicepresident segon d'OHL.

Foment del Treball ha elogiat l'"àmplia visió econòmica i empresarial" de l'exministre i exdirectiu català. "Lamentem la mort de Josep Piqué, exministre, persona sàvia i afable", ha destacat la patronal catalana en un tuit, en què també ha recordat la seva implicació en "diversos camps, com a la comissió per a l'ampliació" de l'Aeroport de Barcelona.

I la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, també n'ha lamentat la mort. Després de descriure'l com un "home brillant", ha destacat en un tuit la seva "excel·lent comprensió dels reptes globals" i que estigués "sempre disposat a ajudar".

Per part seva, el president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, ha dit en un altre tuit que "hem perdut un gran polític, economista i home d'Estat".

També Vueling ha destacat el "compromís i dedicació" de Piqué quan va estar al capdavant de l'aerolínia entre el 2007 i el 2013, indicant que "va ser de gran importància per a la consolidació i creixement de la nostra companyia".

La capella ardent serà instal·lada al Tanatori de la M-30 aquest divendres, 7 d'abril, des de les 9 fins a les 14 hores.

contador