ep la ministra de hacienda maria jesus montero durante un debate de totalidad del proyecto de ley de
Eduardo Parra - Europa Press

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha defensat que les empreses energètiques facin un esforç fiscal més gran atès que estan tenint "beneficis molt substancials". A més, ha assegurat que no veu "cap risc" que moguin els seus beneficis a altres països per evadir el nou impost.

"Les empreses energètiques saben perfectament que el consens a nivell europeu i el que està plantejant la Comissió Europea passa per demanar-los un esforç més gran en un moment quan estan tenint beneficis molt substancials en els seus comptes de resultats", ha assenyalat Montero en ser preguntada sobre el assumpte als passadissos del Congrés dels Diputats.

"Cada un ho interpreti en els termes que sigui, un impost o una aportació fiscal més gran, ho haurà de fer cada país, però això és unànime", ha afegit en relació que la Comissió Europea aconselli que se'ls demani una major aportació.

Per a la ministra, és "important que els ciutadans sàpiguen que en moments de crisi com el que estem vivint cal redistribuir les càrregues, cosa que significa que aquells que més estan guanyant aportin més, i que siguem capaços que això permeti transitar millor aquesta situació sobre les persones més vulnerables i la classe mitjana d'aquest país”.

Noticias relacionadas

contador