ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

La cancellera alemanya, Angela Merkel, vol fer-se amb el control de la pandèmia i per això el govern federal sol·licitarà al Parlament competències de caràcter transitori per imposar un confinament a tot el país. La intenció és introduir canvis en la llei nacional de control d'infeccions, cosa que atorgaria a Berlín un poder més centralitzat per fixar mesures radicals per frenar l'avanç de la Covid-19.

Els canvis proposats, criticats per alguns estats, podrien atorgar a Merkel el poder d'imposar tocs de queda nocturns i tancar escoles en àrees amb altes taxes d'infecció. Actualment, les mesures contra el coronavirus es decideixen en consulta amb Berlín i, en teoria, les implementen els estats federals. No obstant això, en molts casos, els líders regionals no han implementat les mesures de tancament que van acordar amb Merkel.

Segons el projecte de llei presentat al gabinet dimarts, s'introduirà un "fre d'emergència" obligatori a tot el país si el nombre de nous contagis per cada 100.000 residents en un districte o ciutat supera els 100 durant tres dies consecutius en una setmana.

Aquesta mesura inclou tocs de queda entre les 9 del vespre i les 5 del matí, així com la limitació de les reunions privades a les persones que comparteixen llar més una altra de diferent. S'exigirà també el tancament de tots els comerços, excepte els essencials, i es prohibirà l'obertura d'instal·lacions culturals i recreatives com teatres, museus i zoològics. A més, les escoles hauran de reprendre l'ensenyament a distància si la incidència de virus supera els 200 per 100.000 durant tres dies consecutius.

El projecte de llei ha de ser aprovat ara per les cambres baixa i alta del Parlament. La modificació de la llei només s'aplicarà fins al 30 de juny.

Noticias relacionadas

contador