theresa may premier brexit
Flickr

La primera ministra britànica, Theresa May, presidirà aquest dimarts una reunió de gabinet de cinc hores de durada en un intent de traçar un rumb per sortir de la voràgine del Brexit després del quart 'no' del Parlament britànic a les alternatives possibles per al procés.

Gairebé tres anys després que el Regne Unit votés a favor d'abandonar la Unió Europea (UE), la política britànica està en crisi i no està clar com, quan o si mai abandonarà el club al qual es va unir per primera vegada el 1973.

L'acord de May ha estat derrotat en tres ocasions per la cambra baixa del Parlament britànic, que aquest dilluns tampoc va aconseguir una majoria per donar sortida a una alternativa al pacte de la 'premier'. S'espera que May intenti sotmetre el seu acord a una quarta votació aquesta setmana.

L'estancament ja ha endarrerit el Brexit dues setmanes des de la data de sortida prevista del 29 de març i May no para de celebrar reunions amb el seu gabinet a Downing Street en un intent per trobar una sortida del laberint.

"Durant els últims dies, és més probable que no s'arribi a un acord, però encara podem esperar evitar-ho", ha dit Michel Barnier, negociador cap del Brexit de la UE, en un acte celebrat a Brussel·les.

El Secretari d'Educació, Damian Hinds, ha afegit que espera que l'acord de retirada de May sigui finalment aprovat aquesta setmana pel Parlament, al·legant que és el millor resultats possible.

Si May no pot aconseguir que el seu acord sigui ratificat pel Parlament, pot triar entre anar-se'n de la UE sense acord, convocar eleccions o demanar a la UE una pròrroga llarga per renegociar un acord Brexit.

Noticias relacionadas

contador