ep directora generalsalud publica elena andradas
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE EPIDEMIOLOGÍA

Tot segueix igual a la Comunitat de Madrid. O gairebé. Les restriccions segueixen vigents fins a les 00:00 hores del pròxim 9 de maig, i malgrat la "lleugera tendència descendent en el nombre de contagis registrats", es procedeix al tancament de noves zones de la regió.

El Govern regional ha decidit així tancar perimetralment les zones de Reis Catòlics (Sant Sebastían dels Reis), Les ciutats (Getafe), Sant Luz (Las Rozas), Vicente Muzas (Hortaleza) i Aroca (Ciutat Lineal).

Entre les restriccions generals que es mantenen a la comunitat es troba el toc de queda, que va des de les 23:00 hores fins a les 6:00, i la prohibició de les reunions socials entre no convivents en domicilis. Així ho han anunciat, com cada divendres, la directora general de Salut Pública, Elena Andradas, i el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero.

Madrid ha aprofitat, a més, per treure pit, batent novament el rècord de vacunes posades en un dia, amb més de 55.000. En total, la comunitat ja ha administrat més de dos milions de dosis. En ser preguntat sobre el retard de "quatre o sis setmanes" de la decisió sobre la segona dosi d'AstraZeneca anunciat aquest divendres, Zapatero ha assegurat que Madrid s'ha mostrat en contra.

Finalment, la comunitat ha denunciat que segueixen arribant viatgers procedents de l'Índia a l'aeroport de Barajas, malgrat que encara no s'hagi detectat cap cas de la variant índia i en clara referència a la quarantena de Govern per als viatgers d'aquest país, que entra en vigor el proper 1 de maig.

Noticias relacionadas

contador