ep enrique ruiz escudero consejero de sanidad de la comunidad de madrid
COMUNIDAD DE MADRID - Archivo

La Comunitat de Madrid ha anunciat que s'amplien les restriccions a 23 zones bàsiques de salut i 9 municipis, amb efecte a l'11 de gener, fet que eleva el nombre de zones confinades a 41 i les localitats, a 14. El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha destacat l'augment dels contagis a la regió i adverteix que seguiran el ritme ascendent per Nadal.

Elena Andradas, directora general de Salut Pública, ha subratllat en roda de premsa la necessitat de mantenir les mesures higièniques de protecció com l'ús de la màscara i ha advertit sobre la relaxació en locals d'oci i restaurant.

En aquesta línia, ha avisat que s'han donat "130 nous casos a l'hostaleria i més de 300 contactes estrets", per la qual cosa creu que pot haver-hi més contagis vinculats a aquests brots durant els propers dies.

Amb les noves restriccions, són 1,2 milions les persones afectades per les mesures del govern regional. El conseller de Sanitat ha explicat que "les xifres de l'última setmana mostren un augment de casos". "La xifra de contagis augmenta i sabem que augmentarà durant les pròximes setmanes, a causa de les festes nadalenques com prevèiem", afegeix.

En concret, a la ciutat de Madrid, el districte de Barajas quedarà tancat perimetralment a la seva totalitat en quedar confinades les zones bàsiques de salut de Barajas i Alameda de Osuna. A més, quedaran tancades altres deu zones: a Hortaleza, les àrees de Benita d'Àvila i Silvano; a Fuencarral-El Pardo, les zones de Mirasierra i Las Tablas; a Ciudad Lineal, la zona de Jazmín; al districte de Salamanca, les zones de Montesa, general Oráa i Baviera; i en San Blas-Canillejas, les àrees de Alpes i Rejas.

A la perifèria de Madrid, les noves zones bàsiques de salut tancades es troben a Alcobendas, les àrees de Miraflores i Valdelasfuentes; a Sant Sebastià dels Reis, la zona de Rosa de Luxemburg. Això suposa que els dos municipis queden tancats totalment durant al menys 14 dies, a partir de dilluns que ve.

També quedaran tancades quatre zones bàsiques de salut de Fuenlabrada: França, Cusco, Forneres i Castella la Nova. I tancaran altres tres zones de Móstoles: Presentación Sabio, Dos de Mayo i El Soto; més de la zona de Rivas La Paz, a Rivas-Vaciamadrid.

El govern regional ha ordenat, a més, el tancament dels municipis d'Arroyomolinos, Talamanca de Jarama, Valdeolmos-Alalpardo, Collado Mediano, Becerril de la Sierra, Cadalso de los Vidrios, Campo Real, Titulcia i Velilla de San Antonio.

Noticias relacionadas

contador