photo du president francais emmanuel macron 20240523161002

Emmanuel Macron ha enviat una carta als francesos en què ha insistit que no dimitirà: "Podeu confiar en mi per actuar fins al maig del 2027 com el vostre president". A més, ha defensat la decisió d'avançar eleccions assegurant que "és l'única que pot permetre al nostre país avançar i reunir-se".

Com exposa a la carta, la dissolució de l'Assemblea Nacional va ser presa "de manera responsable, amb molta serietat i després de reflexionar durant diverses setmanes. Ho vaig prendre en interès del país abans que qualsevol altra consideració, ni tan sols la personal".

Macron reconeix que a França hi ha una divisió entre el poble i els que dirigeixen el país "que no hem aconseguit resoldre".

A més, demana als francesos que vagin a votar: "Aquestes eleccions son nostres. Vosaltres ho fareu. Així que no tingueu por, no us rendiu. Voteu. Ens ho mereixem. França s'ho mereix".

No és la primera vegada que el president francès assegura que no dimitirà. Ja ho va fer a la roda de premsa convocada per donar explicacions pel seu avançament electoral. "Les institucions estan clares, i també el lloc del president, sigui quin sigui el resultat. Per mi és inviolable", va dir.

Cal recordar que el mandat de Macron acaba el 2027, quan es preveu que torni a presentar la seva candidatura enfront de Marine Le Pen. Per ara, per als propers comicis, Macron es manté lluny de Marine Le Pen per guanyar, segons les últimes enquestes.

Noticias relacionadas

contador