ep luz electricidad
EUROPA PRESS - Archivo

El Govern es dona un termini de cinc anys per abaratir en un 13% la factura de la llum dels espanyols. Per a això, crearà un fons que serà costejat per totes les empreses que subministren energia (incloent-hi les gasistes i les petrolieres, a més de les comercialitzadores d'electricitat).

Aquest fons portarà el nom de Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric (FNSSE), i l'avantprojecte de Llei necessari per a crear-lo ja ha estat posat en marxa pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

Els consumidors han pagat, fins al moment, els costos associats al règim retributiu específic de les renovables, cogeneració i residus (RECORE), que suposen uns 7.000 milions d'euros l'any. Aquesta xifra representa un 16% de la factura de la llum, segons els càlculs governamentals.

La idea de l'Executiu de Pedro Sánchez és 'treure' aquests costos del rebut de la llum, i pagar-los a través del seu nou fons, que al seu torn estarà costejat per les pròpies companyies energètiques. Per aquest motiu, en un termini de cinc anys, els espanyols puguin acabar pagant un 13% menys a la seva factura.

A les que més els passarà factura aquest fons són les petrolieres, que per volums de venda (43%, uns 3.000 milions d'euros) són les que més han de contribuir al fons seguides per les elèctriques (31%, més de 2.000 milions ) i les gasistes (25%, aproximadament uns 1.700 milions).

Noticias relacionadas

contador