commerce pas de levee pour le moment des surtaxes us sur les produits chinois annonce biden 20220205172024

L'assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, ha dit que una invasió russa d'Ucraïna podria ser imminent.

"Qualsevol dia d'aquests Rússia podria emprendre una acció militar contra Ucraïna o podria ser d'aquí a un parell de setmanes, o podria optar per la via diplomàtica al seu lloc", ha afirmat en una entrevista a Fox recollida per CNBC.

Les seves declaracions es produeixen després que dos funcionaris dels Estats Units diguessin que Rússia té mobilitzat al voltant del 70% del poder de combat que creu que necessitaria per a una invasió a gran escala d'Ucraïna. El nombre de grups tàctics de batallons a la regió fronterera amb Ucraïna ha augmentat de 60 a 83 fins divendres i 14 més estan en trànsit, segons informa Reuters.

En un altre programa a NBC, Sullivan va afirmar que la Casa Blanca creu que els russos havien posat en marxa les capacitats per muntar una operació militar significativa a Ucraïna i va afegir que els EUA havia estat "treballant dur per preparar una resposta".

L'atac rus a Ucraïna podria prendre diferents formes, va afirmar Sullivan. Els possibles atacs podrien incloure l'annexió de la regió ucraïnesa de Donbass, ciberatacs o una invasió a gran escala.

"Part de la raó per la qual hem estat treballant tan intensament durant els últims mesos no és només per preparar-nos per a una contingència, sinó per preparar-nos per a totes les contingències i treballar amb els nostres aliats i socis sobre com seria una resposta a cadascuna d'aquestes instàncies", va dir Sullivan.

Els Estats Units i els seus aliats han deixat clar que actuaran de manera agressiva, si Rússia llança un atac. Els Estats Units, per exemple, han amenaçat amb severes sancions, si el president rus Vladimir Putin envaeix el país.

"Creiem que hi ha una possibilitat molt clara que Vladimir Putin ordeni un atac a Ucraïna", va reiterar Sullivan al programa This Week de la cadena ABC.

Noticias relacionadas

contador