kamala harris

Kamala Harris, vicepresidenta dels EUA, que es postula com a candidata a prendre el relleu a Joe Biden a la carrera presidencial i que n'ha rebut el suport, podria haver obtingut ja el suport dels delegats necessaris per ser nomenada oficialment a la Convenció Demòcrata que se celebra entre el 19 i el 22 d'agost.

Segons informava NBC News aquest dilluns a última hora, Harris podria haver aconseguit el suport de la majoria dels delegats compromesos del partit per a aquesta Convenció. El llindar és de 1.976 delegats i NBC estima que Harris compta amb el suport verbal o escrit de 1.992 delegats.

Els mitjans dels Estats Units destaquen que la posició de Harris és molt sòlida i, de moment, ningú ha anunciat la seva intenció de competir-hi per la nominació. Això, encara que múltiples veus demanen que es dugui a terme un procés intern de selecció del candidat, cosa que alguns anomenen unes 'mini-primàries'.

Cal assenyalar també que, durant les hores després que Joe Biden anunciés que es retirava de la carrera presidencial, aquest diumenge, Harris i el Partit Demòcrata han recaptat aproximadament 250 milions de dòlars en donacions en línia i compromisos també de grans donants.

CNBC explica que la plataforma de recaptació de fons demòcrata ActBlue ha processat 106 milions de dòlars en contribucions a candidats demòcrates des que Biden es va retirar.

A més de les donacions en línia, el súper comitè d'acció política que recolza l'equip Biden-Harris va anunciar que, a les últimes 24 hores, grans donants han fet compromisos de contribució que sumen 150 milions de dòlars per a la carrera electoral de Harris.

El possible nomenament de Kamala Harris va guanyant força mentre el Partit Republicà prossegueix amb la seva campanya contra ella, culpant-la d'encobrir la situació en què es trobava Biden. Així ho va afirmar ahir el segon de Donald Trump, JD Vance, durant el primer míting en solitari.

Noticias relacionadas

contador