ep archivo   el presidente de ceoe antonio garamendi 20220907144803
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

La CEOE considera "inadmissible" que el Govern hagi decidit apujar les cotitzacions "de manera unilateral i a l'esquena del diàleg social". A més, l'organització creu que "és un greu error, ja que tindrà efectes nocius sobre l'ocupació".

"Les organitzacions empresarials volem recalcar que hi ha una taula específica amb interlocutors socials per tractar aquest tema, i que es va reunir per última vegada dilluns passat sense que se'ns traslladés res sobre aquest assumpte, de manera que la decisió adoptada és impresentable i devalua el diàleg social", assegura la CEOE en un comunicat.

Afegeix que, "en un context en què el Govern insisteix els agents socials per acordar un pacte de rendes, no s'entén que el mateix Executiu prengui decisions unilaterals en aspectes que afecten aquest de forma substancial".

El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2023 projecten una pujada del 8,6% de les bases màximes de cotització, cosa que la CEOE creu que "tindrà efectes nocius sobre l'ocupació", ja que "diposita una càrrega encara més gran sobre les empreses".

"És un greu error", apunta l'organització d'empresaris, "en tant que així els costos associats al factor treball augmentaran més d'un 9%".

Cal recordar que la pujada de les bases màximes de cotització s'incloïa a la documentació que l'Executiu va enviar a la Comissió Europea i que forma part de les mesures contemplades al Pla de Recuperació.

Noticias relacionadas

contador