kim jong un coree du nord 20230905082417

El líder nord-coreà Kim Jong Un ja hauria arribat a Rússia abans d'una cimera amb el president Vladimir Putin que, segons els Estats Units, se centrarà en el subministrament d'armes per a la guerra de Moscou contra Ucraïna.

L'agència de notícies oficial de Corea del Nord va informar que Kim va prendre el tren blindat personal des de la capital, Pyongyang, diumenge a la tarda, i que està acompanyat per membres no especificats del partit governant, el Govern i l'exèrcit del país. Segons els mitjans internacionals, és probable que la delegació inclogui el seu ministre d'Afers Estrangers, Choe Sun Hui, i els alts comandaments militars, entre ells els mariscals de l'Exèrcit Popular de Corea Ri Pyong Chol i Pak Jong Chon.

El tren va entrar a la ciutat fronterera russa de Khasan, on es va celebrar una cerimònia de benvinguda, segons recull la cadena de televisió japonesa JNN. Des d'allà, hi ha uns 150 quilòmetres fins a Vladivostok, on es preveu que Kim es reuneixi amb Putin per primer cop en més de quatre anys.

Una breu declaració a la web del Kremlin aquest dilluns indicava que la visita és per invitació de Putin i tindrà lloc "els propers dies", sense especificar quan i on.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va dir que Putin i Kim encapçalaran les seves delegacions a les converses i també podrien reunir-se "un a un si és necessari". Va afegir que Putin oferirà un sopar oficial a Kim.

Les converses se centraran en els llaços bilaterals, va dir Peskov. "Com amb qualsevol dels nostres veïns, ens sentim obligats a desenvolupar unes relacions bones i mútuament beneficioses", va afegir.

La visita suposa la primera que realitza Kim al país en gairebé quatre anys i mig i la primera sortida del país des que va esclatar la pandèmia de coronavirus, que va obligar Corea del Nord a aplicar estrictes controls fronterers durant més de tres anys per blindar el seu sistema sanitari.

contador