kamala harris lors d un evenement de campagne

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha acceptat la nominació demòcrata i ja és oficialment candidata del partit a la presidència dels Estats Units. Ha conclòs així una setmana de Congrés del Partit Demòcrata en què multitud de polítics i cares famosos han mostrat el seu suport a Harris, que ha presentat el governador Tim Walz com a candidat a la vicepresidència.

Harris va prometre, en el discurs d'aquest dijous, unir el país i aportar una perspectiva pràctica a la presidència si és elegida a les eleccions del novembre. "Prometo ser una presidenta per a tots els nord-americans", va dir. "Seré una presidenta que ens uneixi al voltant de les nostres aspiracions més elevades", va afegir Harris. "Una presidenta que lideri, i escolti. Que sigui realista. Pràctica. I amb sentit comú. I que sempre lluiti pel poble nord-americà".

Harris també va prometre que construir la classe mitjana "serà un objectiu central de la meva presidència".

Alguns mitjans dels Estats Units destaquen que el discurs de Kamala Harris va estar presentat en la forma del seu antic treball, com a fiscal, amb una acusació de múltiples càrrecs contra el seu oponent, Donald Trump.

"Harris va utilitzar el seu temps davant d'una audiència nacional per acusar l'expresident d'una llarga llista de delictes. Alguns van involucrar casos legals reals, com les condemnes per delictes greus a Nova York, una decisió civil que la va declarar culpable d'abús sexual, i els seus esforços -encara per litigar-se- per intentar revertir la seva derrota electoral del 2020 contra Biden", es pot llegir a Bloomberg.

CNBC destaca, per part seva, que al Congrés d'aquesta setmana s'ha fet un esforç per atraure els votants més moderats i desarmar els intents de Trump d'etiquetar Harris com una "marxista" d'extrema esquerra. Diu també que el to del discurs va buscar igualment subratllar el recent missatge dels demòcrates que tant Trump com el seu candidat a la vicepresidència, JV Vance, són "rars" i no representen la majoria del país.

"En molts sentits, Donald Trump és un home poc seriós", va dir Harris dijous a la nit. "Però les conseqüències de tornar-lo a posar a la Casa Blanca són extremadament serioses".

Noticias relacionadas

contador