republican presidential candidate donald trump holds a campaign rally in butler 20240714180151

El banc suís Julius Baer coincideix amb l'opinió generalitzada dels mercats. Com la majoria, creu que l'atemptat d'aquest cap de setmana contra Donald Trump, en què va resultar lleument ferit, ha incrementat clarament les possibilitats de triomf de l'expresident a les eleccions del novembre.

"Les possibilitats d'elecció de Donald Trump han augmentat dràsticament", escriu aquest dilluns en una nota Christian Gattiker, responsable d'anàlisi de Julius Baer.

Assenyalen des de l'entitat que, si al final s'imposa, això significaria un canvi cap a un biaix més arriscat als mercats, amb un creixement esperat més gran el 2025 a causa d'impostos més baixos i polítiques favorables als negocis.

Gattiker es refereix a la icònica imatge que s'ha quedat gravada a la retina de tot el món, la de Trump amb la cara ensangonada i el puny enlaire just després de rebre un tret que li va fer una esgarrinxada a la cara.

"És bastant possible que vegem la imatge icònica del puny enlaire contra el cel blau resplendent com un moment definitori d'aquesta campanya i més enllà, cosa que es podria veure com un moment decisiu en el procés electoral".

El possible triomf de Trump ja era l'opció més considerada després del primer debat entre ell i Joe Biden que va tenir lloc a finals del mes de juny passat, i que va evidenciar les deficiències cognitives de l'actual president dels EUA. Des de llavors, han proliferat les veus demanant que Biden renunciï a la carrera per la presidència.

En una roda de premsa a finals de la setmana passada, Biden va intensificar els dubtes sobre la seva persona referir-se a Kamala Harris com a 'vicepresidenta Trump' i confondre Zelenski amb Vladimir Putin.

contador