boris johnson covid 20210608183358

Ningú al volant al Regne Unit. El país va aixecar aquest dilluns la majoria de les seves restriccions, especialment les relacionades amb el viatge, malgrat que la situació epidemiològica a la regió és, com a mínim, preocupant.

Els experts alerten, ja que els casos diaris poden fregar els 200.000 en terres britàniques, el Ministeri de Salut acaba de notificar de gairebé 40.000 contagis a les 24 últimes hores.

A més d'aixecar el veto al viatge, ja no hi ha límit a l'aforament permès en reunions i esdeveniments. Per la seva banda, els clubs nocturns poden obrir les seves portes, i tant restaurants com pubs han pogut reprendre des d'aquest dilluns el servei en barra, segons informa la cadena BBC.

L'ús de la màscara passa, a més, de ser obligatori a estar únicament recomanat per part de govern de Johnson. Irònicament, el primer ministre britànic està assistint a aquesta 'llibertat' dels seus mentre roman aïllat a la seva residència de Chequers després d'haver estat en contacte directe amb un positiu.

"Avanceu amb prudència màxima i respecte cap a altres persones", ha demanat el 'Premier' britànic als seus ciutadans. Mentrestant, el líder del Partit Laborista, Keir Starmet, ha qualificat de "temerària" la decisió de Johnson d'aixecar tan aviat les restriccions al país.

Noticias relacionadas

contador