ep declaracion institucionalpedro sanchezcomunicarfechalas proxim 20190215110601
Oscar del Pozo - Europa Press

Els mitjans internacionals no han trigat a fer-se ressò de la convocatòria d'eleccions anunciada per Pedro Sánchez aquest mateix divendres.

"Incertesa política", així descriuen l'anunci des de Bloomberg, recordant que això té lloc després que el Parlament vetés els seus pressupostos i "posessin en evidència la incapacitat d'un govern en minoria".

Des de 'CNBC' asseguren que aquestes eleccions obren la porta a "l'entrada de l'extrema dreta al Congrés espanyol". També apunten que els bons sobirans espanyols es van elevar abans de l'anunci.

D'altra banda, a The Wall Street Journal recorden que aquestes es tractaran de les terceres eleccions generals en només quatre anys a causa de l’"increment de la fragmentació política".

Els inversors tindran ara la mirada posada en el proper 28 d'abril, data en la qual tindran lloc aquests comicis electorals. A partir d'ara, el full de ruta política és la següent: les Corts quedaran dissoltes el 5 de març i el 12 d’abril començarà la campanya electoral amb l'enganxada de cartells.

D'aquesta manera, la primera setmana de campanya es desenvoluparà en plenes vacances de Setmana Santa. I només quinze dies després que se celebrin els comicis, el 28 d'abril, començarà la campanya per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals el 10 de maig.

Noticias relacionadas

contador