photo d archives le president turc erdogan a istanbul

Recep Tayyip Erdogan encara la seva tercera legislatura després de guanyar la segona volta de les eleccions a Turquia. Amb més del 90% escrutat, aconseguiria més del 52%, mentre que el rival es quedaria amb al voltant del 48% dels suports.

El líder islamista, de 69 anys, presideix Turquia des del 2014. El president turc s'ha enfrontat als comicis al líder de l'oposició, Kemal Kilicdaroglu, de 74 anys.

Aquest diumenge, la participació a les urnes ha estat superior al 85%, quan a la primera volta va estar al voltant d'un 90%. Erdogan va acariciar el 50% dels vots, però no ho va aconseguir, de manera que cap candidat va superar aquest llindar requerit per guanyar.

Cal destacar que de tracta de la primera vegada que el país s'enfronta a una segona volta a les presidencials. En total, 60 milions de turcs estaven cridats a les urnes.

El president de la comissió electoral, Ahmet Yener, ha assenyalat que "la segona volta de les votacions s'ha acabat. Fins ara no hem rebut cap informació negativa que afecti les eleccions. S'estudiaran les sol·licituds i les queixes sobre irregularitats".

contador