talibanes palacio presidencial portada

Els talibans asseguren que no acceptaran estendre el termini perquè les tropes occidentals es retirin de l'Afganistan més enllà del 31 d'agost després que el president dels EUA, Joe Biden, hagi plantejat la necessitat que les tropes nord-americanes surtin del país asiàtic després de aquesta data. Un dels portaveus talibans, Suhail Shahin, ha advertit que hi haurà "conseqüències", si els països estrangers no completen la retirada i les evacuacions de l'Afganistan per aquesta data límit.

En una entrevista a Sky News, Shahin ha avisat que el 31 d'agost "és una línia vermella", una data que s'acosta mentre els països intenten evacuar amb marxes forçades. Biden ha assegurat que tots els nord-americans que vulguin sortir de l'Afganistan podran fer-ho,cosael que podria contradir la data anunciada del 31 d'agost per al final de l'operació d'evacuació del país.

"Biden va anunciar que el 31 d'agost retiraria totes les seves forces militars", ha incidit Shahin, que ha remarcat que si el mandatari amplia el termini "vol dir que hi ha una extensió de l'ocupació quan no hi ha necessitat per a això". "Si els Estats Units o el Regne Unit busquen més temps per continuar les evacuacions, la resposta és no. O hi haurà conseqüències", ha agregat.

Les paraules de Shahin també arriben quan el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha demanat a Biden estendre la data límit per deixar l'Afganistan, una ampliació que busca treure del país el major nombre de persones, després que els talibans s'hagin quedat amb el poder al país. Mentrestant, les escenes de desesperació a l'Aeroport Internacional Hamid Karzai de Kabul continuen produint-se.

Noticias relacionadas

contador