• El representant de l'Aràbia Saudita ha advertit que "el boicot polític i econòmic continuarà fins que Qatar canviï per millor les seves polítiques"
Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani Qatar

Els ministres d'Exteriors dels quatre països àrabs que lideren el boicot contra Qatar (Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Egipte i Bahrain) han confirmat que el Govern de Qatar ha respost de manera "negativa" a les demandes formulades la setmana passada, tot i que no han anunciat la imposició de noves sancions.

"La resposta que hem obtingut és negativa i no té contingut. No se'ns ha proporcionat cap base perquè Qatar renunciï a les seves actuals polítiques", han argumentat els quatre països en un comunicat conjunt llegit pel cap de la diplomàcia d'Egipte, Sameh Shoukry.

Els ministres egipci, emirats, saudita i Bahrain s'han reunit aquest dimecres a El Caire per debatre possibles accions després del final del termini donat a Qatar per complir amb les 13 peticions formulades, entre elles la ruptura amb Germans Musulmans, la suspensió de la cadena Al-Jazeera, el tancament d'una base militar turca i la revisió de les relacions amb l'Iran.

El representant de l'Aràbia Saudita ha advertit que "el boicot polític i econòmic continuarà fins que Qatar canviï per millor les seves polítiques"

Precisament aquest dimarts, des de Qatar van assegurar que les demandes exigides per aquest grup de països aixecar el bloqueig no són ni realistes ni realitzables.

Durant la roda de premsa, el representant de l'Aràbia Saudita, Adel al Jubeir, ha advertit que "el boicot polític i econòmic continuarà fins que Qatar canviï per millor les seves polítiques", segons recull Europa Press.

El ministre d'Exteriors de Qatar, Mohammad bin Abdulrahman al-Thani, ha condemnat des de Londres l'"agressió" de la qual el seu país està sent víctima i ha lamentat que s'intenti "crear un sentiment antiQatar a Occident". En aquest sentit, i "tot i la violació de lleis i normatives internacionals" i la "separació de 12.000 famílies" com a conseqüència del bloqueig, ha tornat a anomenar el "diàleg" per resoldre la crisi.

La reunió entre l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, Egipte i Bahrain havia creat expectació sobre les sancions que s'imposarien a Qatar per les acusacions que està ajudant al terrorisme. Abans que prenguessin una decisió, l'agència de qualificació Moody's havia anunciat la rebaixa de la perspectiva de la qualificació de Qatar fins a negativa.

Noticias relacionadas

contador