trump biden portada nueva

"Biden ensopega contra Trump en un debat crucial el 2024", diu Bloomberg. "L'actuació de Biden al debat contra Trump revifa preguntes sobre l'aptitud de Biden per al càrrec", escriu The Wall Street Journal. "Biden ensopega durant el debat de 90 minuts amb Trump", sosté Financial Times. "L'actuació de Biden al debat preocupa els demòcrates i augmenta les probabilitats de Trump", titula MarketWatch.

Aquests són alguns dels titulars que porten aquest divendres els principals mitjans econòmics internacionals sobre el debat presidencial que va tenir lloc aquest dijous, a CNN, entre el president dels Estats Units, Joe Biden, i l'expresident, Donald Trump. Tot i que els mitjans parlen de deficiències per les dues parts -"El primer debat entre Joe Biden i Donald Trump va exposar vulnerabilitats entre els dos candidats", escriu CNBC- la veritat és que l'actual president dels EUA surt com a perdedor d'aquesta trobada precisament per les dubtes sobre les seves "aptituds", tal com assenyala FT, ja que aquest es va mostrar dubitatiu i confús en diferents ocasions.

"Mentre els analistes reflexionen sobre com va ser el debat, Biden està rebent moltes crítiques sobre el seu acompliment, i ell i els demòcrates enfronten peticions perquè es retiri", es pot llegir a MarketWatch.

En aquest sentit, Edward Luce, columnista d'FT, escriu: “Això és un desastre. Els demòcrates necessiten posar fi a la seva autocensura sobre Biden i arreglar-ho. Falten dos mesos per a la convenció. Altres països celebren eleccions generals en menys temps que això".

També a FT es pot llegir que Biden va oferir "respostes vacil·lants" a les preguntes dels moderadors mentre lluitava per "contrarestar els atacs i les afirmacions infundades de Donald Trump".

"La veu del president sonava ronca i les seves respostes ocasionalment incloïen pauses incòmodes, fins i tot en les declaracions de tancament", afegeix el diari britànic. Biden va dir en començar el debat que estava refredat.

Assenyala que, cap al final del debat, Biden va recuperar una mica de terreny, especialment quan va atacar Trump per la falta d'acceptació de les normes democràtiques. "Trump també va semblar tornar-se més indisciplinat i divagador a mesura que avançava el debat".

Tot i això, el diari reconeix que "els moments de fortalesa de Biden i debilitat de Trump van ser rars i inevitablement reviuran preocupacions sobre l'edat del president, col·locant aquest tema en primer pla de la campanya".

Recordem que l'actual president dels EUA té 81 anys, mentre que Donald Trump té 78 anys.

Bloomberg apunta que el president Joe Biden "va ensopegar" durant els intercanvis en el debat presidencial de dijous, i es refereix també a l'edat. Afirma que aquesta actuació "corre el risc d'agreujar les preocupacions sobre la seva edat i intensificar les inquietuds dels demòcrates sobre la capacitat del seu candidat per derrotar el republicà Donald Trump a les eleccions del novembre".

"L'actuació del president va estar marcada per ensopegades, repetició de línies, tos, errors i una prolongada pausa que avivarà les preocupacions sobre la seva aptitud i agudesa. Va ensopegar amb xifres clau, com la quantitat de nous llocs de treball creats sota la seva administració, els topalls per a les despeses de butxaca en medicaments i la insulina, que són pilars fonamentals de la seva campanya de reelecció”, afegeix Bloomberg.

David Axelrod, exassessor del president Barack Obama, està entre els que donen males qualificacions a Biden.

"Crec que hi va haver una sensació de xoc, en realitat, per com va sortir al començament d'aquest debat, com sonava la veu", assenyala Axelrod en declaracions a CNN. "Es va enfortir a mesura que avançava el debat, però per aquell moment, crec que el pànic ja s'havia instal·lat".

"No sé si això portarà a alguna cosa, però hi haurà discussió sobre si hauria de continuar", afegeix.

La tardor passada, Axelrod va suggerir que Biden s'hauria de considerar retirar-se de la carrera presidencial.

contador