biden 20210805174953

El Senat dels EUA vota aquest dimarts per aprovar un projecte de llei bipartidista d'infraestructures per valor d'1 bilió de dòlars. La mesura és una de les principals prioritats del president nord-americà, Joe Biden. Després, es començarà a debatre un projecte de llei de més abast per valor de 3,5 bilions de dòlars.

El líder de la majoria demòcrata del Senat, Chuck Schumer, va anunciar a última hora de dilluns que el debat sobre el projecte de llei bipartidista conclourà aquest dimarts, quan es voti la seva probable aprovació. S'espera, segons recull Reuters, que el Senat voti llavors per iniciar el debat d'un projecte de llei més ampli, un pla pressupostari que és un objectiu clau per als demòcrates progressistes.

Diversos documents revelats dilluns van mostrar que prepararia el terreny per a una legislació a finals d'aquest any que proporcionaria incentius fiscals per a la fabricació "ecològica", faria que els col·legis universitaris o community college fossin gratuïts durant dos anys i proporcionaria una via per a la ciutadania a milions de treballadors immigrants. El pla pressupostari també preveu noves ajudes federals per a programes socials, com l'assistència sanitària a domicili per la gent gran.

El primer projecte de llei, de 2.702 pàgines, és un objectiu prioritari a l'agenda domèstica de Biden i inclou 550.000 milions de dòlars en noves despeses per a carreteres, ponts i accés a Internet.

El projecte de llei d'infraestructures d'1 bilió de dòlars és popular entre molts legisladors dels dos partits, per les partides federals que aportaria als seus estats. Les enquestes també mostren que els nord-americans en general li donen suport.

Els demòcrates pretenen debatre i aprovar la resolució no vinculant de 3,5 bilions de dòlars durant els pròxims dies, que serviria de marc per a una legislació més detallada i vinculant a finals d'aquest any. Els republicans han protestat enèrgicament contra la mida i el cost del paquet de seguiment, que els demòcrates pretenen aprovar sense els seus vots a través d'un procés anomenat "reconciliació pressupostària."

Noticias relacionadas

contador