ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene este miercoles en el congreso
Eduardo Parra - Europa Press

El PSOE es torna a situar com el partit més votat si avui se celebressin eleccions generals, ampliant el seu avantatge sobre el PP, segons el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). En concret, Pedro Sánchez aconseguiria un 28% dels vots, davant del 20,8% de Pablo Casado.

De fet, el PP és l'únic dels quatre grans partits que ha perdut vots a l'últim mes.

Per darrere es quedarien VOX (14,6%), Unidas Podemos (13,7%), Ciutadans (5,9%), ERC (2,5%) i Més País-Compromís (2,2%). A l'anterior baròmetre, el PSOE registrava el 27,6% de suport, seguit pel PP (20,9%), Vox (14,3%), Unides Podem (13,6%) i Cs (5,7%) ).

Si en els propers comicis es confirmessin aquestes dades, el bloc d'esquerra i el de la dreta quedarien pràcticament empatats, amb els primers traient tot just quatre dècimes als segons.

Sobre qui prefereixen els espanyols que sigui el president del Govern, la majoria de les respostes s'inclinen cap a Pedro Sánchez (21,9%), seguit de cap (19,9%) i Yolanda Díaz (17,1%). No obstant això, cap líder polític aconsegueix aprovar en la valoració que fan els ciutadans.

Yolanda Díaz és la que aconsegueix millor nota (4,84), davant de Pedro Sánchez (4,55). Per darrere es col·loquen Íñigo Errejón (4,15), Inés Arrimadas (3,65), Pablo Casado (3,4) i Santiago Abascal (2,77).

El baròmetre es va dur a terme entre l'1 i el 13 de desembre, coincidint amb les negociacions entre el Govern i ERC per a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del proper any i amb el sorgiment d'òmicron, la nova variant de la Covid-19.

contador