ep archivo   prestamo hipotecario para vivienda
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Deducció per compra d'habitatge per a hipoteques ja signades. És una de les propostes que llença el PP en matèria d'habitatge. En concret, la mesura aniria dirigida a rendes de fins als 40.000 euros, ampliable fins als 60.000 en línia amb el que han plantejat algunes comunitats autònomes governades pel PSOE, i tindria una vigència de dos anys.

"La deducció es calcularia sobre un 5% del capital, un 15% dels interessos amb un límit a la base de 5.000 euros que representa una deducció màxima de 750 euros per família i vivenda", expliquen.

Les propostes del PP per ajudar les famílies amb els sobrecostos produïts per les pujades dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) se sustenten sobre quatre eixos.

A la deducció s'hi uneix el plantejament d'aplicar el Codi de Bones Pràctiques del RD/L 6/2012 adoptat per consens per les entitats bancàries. El partit argumenta que l'RD/L 6/2012 de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris conté, entre altres qüestions, un Codi de Bones Pràctiques al qual es van adherir les entitats bancàries i en què s'inclouen que les mesures es prendran per acord i consens.

També planteja facilitar la negociació per allargar la vida útil de les hipoteques per abaixar la quota, establir la desgravació per habitatge habitual per a hipoteques ja signades i la constitució d'un fons amb aportacions de la Banca i el Govern per ajudar les famílies amb rendes més vulnerables.

Cal recordar que el Govern ja està negociant amb les diferents entitats financeres mesures per pal·liar l'efecte a les hipoteques de la pujada dels tipus d'interès i la inflació.

Noticias relacionadas

contador