pedro sanchez begona gomez
Europa Press

El jutge Juan Carlos Peinado, que investiga Begoña Gómez, ha cridat a declarar com a testimoni Pedro Sánchez, president del Govern i marit de la investigada, el proper 30 de juliol.

Així, el magistrat accepta una de les peticions de les acusacions populars, que encapçala el partit d'ultradreta Vox, i es desplaçarà al Palau de la Moncloa per prendre declaració a Sánchez a partir de les 11.00 hores.

La resolució dictada pel jutge Peinado per citar Sánchez com a testimoni assenyala que investiga un "tràfic d'influències en cadena", així com la "possible relació de la persona amb una autoritat".

"Es considera convenient, útil i pertinent rebre declaració a l'espòs de la investigada, Pedro Sánchez Castejón", argumenta Peinado en un document en què també assenyala que la seva intenció és gravar aquest interrogatori. En una resolució anterior, el magistrat ha precisat que tenia la lupa posada sobre "tots els actes, conductes i comportaments que han portat a terme Gómez des que el seu marit és president del Govern d'Espanya, que es contenen a la denúncia inicial".

Cal assenyalar que, en un altre escrit conegut aquest mateix dilluns, el jutge Peinado ha considerat com a investigat Joaquín Goyache, rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

La investigació contra Gómez va començar fa mesos i s'investiga la relació de la dona del president amb l'empresari Juan Carlos Barrabés per presumptes irregularitats a les adjudicacions públiques. Cal destacar que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha emès dos informes en què assenyala que no s'han trobat aquestes irregularitats.

També s'estudia la connexió de Gómez amb Javier Hidalgo, antic conseller delegat de Globalia, propietària de l'aerolínia Air Europa, que va ser rescatada per l'Executiu el 2020, així com amb la UCM, on va codirigir una càtedra amb Barrabés.

Val a dir que Gómez es va acollir al seu dret a no declarar divendres passat. L'advocat de l'acusada, l'exministre socialista Antonio Camacho, ha declarat que Gómez "no ha declarat, no perquè tingui alguna cosa per amagar, no perquè no vulgui donar explicacions, sinó perquè aquesta defensa li ha recomanat que no declari".

Per la seva banda, Barrabés, que va declarar dilluns passat, va assenyalar que havia visitat el Palau de la Moncloa diverses vegades, on es va veure tant amb el president com amb la seva dona, encara que no va reconèixer cap tipus d'irregularitat.

EL PP DEMANA LA DIMISSIÓ DE SÁNCHEZ

El president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, ha demanat a Sánchez que "redacti la seva tercera i definitiva carta" de dimissió. En una intervenció davant la Junta Directiva Nacional del PP, el líder de l'oposició també ha aprofitat per recordar el president del Govern que "ha de dir la veritat" en la seva declaració com a testimoni, a la qual cosa Sánchez "no està acostumat".

Feijóo també ha criticat que l'Executiu tracti de "fugir de qualsevol explicació en lloc de rendir comptes". "Una ciutadana o un ciutadà imputat té el dret de no donar explicacions. Però un Govern, no. Més encara quan estem parlant de presumptes actuacions de corrupció que arriben al Palau de la Moncloa", ha afegit.

Per la seva banda, Yolanda Díaz, la vicepresidenta segona i ministra de Treball del Govern, ha mostrat la seva sorpresa per la decisió del magistrat Peinado. "Jo, de veritat, estic sorpresa. Tinc força experiència professional en l'exercici diari als tribunals i permeti'm que li digui que estic sorpresa amb el que està passant amb aquest cas", ha assenyalat als mitjans durant una visita de la Fundació Laboral de la Construcció.

Per la seva banda, el portaveu dels socialistes al Congrés, Patxi López, ha subratllat que "no hi ha cas" i ha descrit com a "indecent i immoral" la "cacera" a què estan sotmetent la dona del president. "A Espanya, fer una investigació prospectiva, a veure si trobo alguna cosa, està prohibit. El que és poc ètic, indecent i immoral és la cacera política que està patint Begoña Gómez", ha subratllat López, que ha recalcat que aquesta investigació és "un muntatge de la ultradreta" i que el PP "l'està utilitzant per veure si algun jutge es carrega Pedro Sánchez".

contador