ep la vicepresidenta segunda y ministra de trabajo y economia social yolanda diaz interviene durante
Alberto Ortega - Europa Press

Les empreses no podran acomiadar els seus treballadors al·legant causes relacionades amb la pujada dels preus de l'energia, segons recull el Pla Nacional de Resposta a la Guerra aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres.

A més, el Govern també prohibeix l'acomiadament per a les empreses que recorrin a Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), com ha donat a conèixer la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

"No tindria cap sentit destinar recursos públics pagant salaris i cotitzacions socials si després permetem acomiadar aquestes empreses", ha assenyalat Díaz, deixant clar que "en les crisis, quan hi ha mecanismes de protecció social, no cal acomiadar", ja que " hi ha tots els mecanismes de protecció social “perquè això no es produeixi”.

És "de sentit comú" que les empreses que rebin recursos públics no puguin utilitzar-los per fer acomiadaments, ha donat suport la vicepresidenta Díaz que ha rebut el suport de la vicepresidenta primera, Nadia Calviño.

Aquesta mesura es troba dins del Pla de Xoc contra l'Impacte de la Guerra que el Govern ha aprovat aquest dimarts i les claus del qual ja avançava aquest dilluns el president de l'Executiu, Pedro Sánchez. Mobilitzarà un total de 16.000 milions d'euros, amb un repartiment de 6.000 milions en ajudes directes i rebaixes d'impostos i 10.000 milions d'euros en crèdits ICO. S'estendrà fins al 30 de juny.

Noticias relacionadas

contador