ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra para la transicion ecologica y el reto 20211007095703
A. Pérez Meca - Europa Press

El Govern ha aprovat un xec de 90 euros per llar per cobrir les necessitats de calefacció de les llars vulnerables, en el marc d'un paquet més ampli de mesures per ampliar la protecció dels consumidors domèstics i industrials davant l'escalada de preus de l'energia.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Durant la compareixença, ha detallat el nou decret llei aprovat, destinat a pal·liar els efectes que l'escalada de preus de l'energia està causant entre consumidors domèstics i industrials. El xec estarà disponible a partir del desembre.

Es tracta d'un xec addicional a les ajudes que ja reben aquests consumidors vulnerables per mitjà del bo social tèrmic, davant de la pujada de l'electricitat i del gas que s'està registrant des de fa mesos.

Així mateix, el Govern ha aprovat augmentar el descompte a la factura de la llum pel bo social elèctric per als consumidors vulnerables del 25% al 65% i per als vulnerables severs del 40% al 70% i els perceptors del bo tèrmic rebran 90 euros per família per a la calefacció.

contador