ep el conseller de educacion josep bargallo
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dimecres que actualment "no hi ha cap motiu" per dur a terme un tancament global d'escoles a Catalunya pel coronavirus. "Farem el que les autoritats sanitàries ens diguin", ha apuntat el conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en què ha apuntat que sí que es recomana prescindir de les activitats extraordinàries no lectives "ni necessàries".

En aquest sentit, ha matisat que es refereix a les activitats on convergeixen diversos col·legis com ara excursions i visites on pugui haver-hi aglomeracions, i ha detallat que, malgrat que hi ha personal docent confinat, les xifres "són molt baixes".

De fet, Ensenyament ha decidit aquest dimarts el tancament de l'Escola Feliu i Vegués de Badalona (Barcelona) després que la Conselleria de Salut hagi demanat el confinament de 17 docents del centre educatiu pel coronavirus. En un comunicat aquest dimarts, el Departament ha informat que aquesta xifra de docents confinats "fa molt difícil mantenir la labor docent del centre amb normalitat", per la qual cosa el Govern ha decidit suspendre l'activitat de l'escola durant 14 dies.

El centre, que és una escola infantil i primària amb 388 alumnes, comptarà amb un servei de guàrdia "per als pares que necessitin unes hores per a organitzar-se".

Noticias relacionadas

contador