• Els països del G-7, junts amb la Comissió Europea i el Consell Europeu han signat una declaració condemnant la prova
north korea kimjongun nuclear

Els països del G-7 (Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i el Regne Unit) han condemnat aquest dilluns la nova prova amb un míssil de Corea del Nord que ha tensat encara més el panorama geopolític internacional. El G-7 s'ha compromès a prendre noves mesures per assegurar que Corea del Nord abandoni completament el seu programa nuclear.

La condemna es va produir per mitjà d'una declaració duta a terme per Itàlia, el país que ostenta la presidència rotativa del G7, i va estar signada pels líders de Canadà, França, Alemanya, Japó, Gran Bretanya, Estats Units, la Comissió Europea (CE) i el Consell Europeu (CE), informa Reuters.

"Corea del Nord ha de complir immediatament i plenament totes les resolucions pertinents del Consell de Seguretat de Nacions Unides (ONU) i abandonar tots els programes amb míssils nuclears i balístics de manera completa, verificable i irreversible", va dir el comunicat.

"Estem disposats a enfortir encara més les mesures encaminades per aconseguir aquests objectius i exhortar el Consell de Seguretat de l'ONU que compleixi les seves responsabilitats i al fet que treballi en l'adopció d'una nova i efectiva resolució que inclogui mesures més enèrgiques".

Noticias relacionadas

contador