kirstjen nielsen

La secretària de Seguretat Nacional dels Estats Units, Kirstjen Nielsen, presentarà la seva dimissió, segons ha informat aquest diumenge la cadena de notícies CBS, que cita fonts properes a l'assumpte.

El president nord-americà, Donald Trump, ha confirmat aquesta informació i ha anunciat que el director de l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP, en la sigla en anglès), Kevin McAleenan, ocuparà el càrrec de forma interina.

"La secretària de Seguretat Nacional deixarà el seu lloc. Vull agrair-li els seus serveis", ha indicat Trump en el seu compte de Twitter. "M'alegra poder anunciar que Kevin McAleenan serà el secretari interí", ha afegit.

La notícia s'ha conegut després que Nielsen es reunís amb el magnat novaiorquès cap a les 17:00h (hora local) a la Casa Blanca. Segons un alt càrrec de l'Administració, la seva dimissió forma part d'una sèrie de reformes dissenyades per l'assessor principal de Trump, Stephen Miller.

La dimissió de Nielsen té lloc en plena crisi migratòria. Des que va ascendir al seu càrrec el desembre de 2017, la Secretària ha estat la principal defensora de les polítiques antimigratories de l'Administració Trump. També va ser una de les defensores de la declaració d'emergència nacional duta a terme per Trump per garantir així els pressupostos per construir el seu mur amb Mèxic.

Noticias relacionadas

contador