isabel diaz ayuso portada presidenta comunidad madrid 1

Isabel Díaz Ayuso ho té clar: "No podem tancar Madrid sense donar-nos una oportunitat perquè l'estat d'alarma és la mort". Així ho ha afirmat durant la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

En aquesta trobada, Sánchez i Ayuso han pactat la creació d'un 'espai de cooperació' que estarà sostingut per un grup de treball integrat per membres del Govern i de la Comunitat de Madrid.

Ayuso ha lamentat a més durant la seva compareixença que "Espanya no té metges" i ha defensat que si confina barris i districtes és "per salvar vides". Sobre mobilitzacions com la de Sol, precisament en protesta de les seves restriccions, la presidenta ha assegurat que "respecto les vagues, però els ciutadans necessiten ara certeses".

Sánchez ha optat al seu torn per la diplomàcia i ha reiterat en diverses ocasions que "això no és una lluita ideològica, sinó epidemiològica". El president del Govern ha recalcat també que l'Executiu "no és aquí per tutelar" i que simplement està prestant ajuda a la Comunitat, una ciutat de "rellevància estratègica", en paraules d'Ayuso.

En aquest sentit, la presidenta de la Comunitat ha repetit en diverses ocasions que "Madrid no és de ningú perquè és de tots" i que "Madrid és una Espanya dins d'Espanya", en un clar intent de subratllar la importància de la capital.

Noticias relacionadas

contador