• "Independentment dels resultats, no es preveu una segona declaració d'independència unilateral", afegeix
21d elecciones cataluna iceta arrimadas junqueras puigdemont
BOLSAMANIA

L'agència de qualificació DBRS creu que la incertesa persistirà a Espanya després de les eleccions catalanes d'aquest dijous. En la seva opinió, aquests comicis donaran com a resultat un altre parlament fragmentat. "Les converses per formar una coalició podrien portar temps i augmentaria el risc d'altres eleccions el 2018", adverteixen des de DBRS.

"Independentment dels resultats, no es preveu una segona declaració d'independència unilateral", assenyala l'agència, però afegeix que ara és més probable "un conflicte de menor intensitat".

Segons l'agència, si els partidaris de la independència confirmaran o reforçaran la seva majoria, la posició adoptada pel govern central per obrir el diàleg "serà d'importància crítica". "Persisteix el potencial d'estancament, amb renovades i exacerbades tensions polítiques a curt i mitjà termini", adverteix.

L'impuls de l'economia nacional segueix sent forta i l'impacte econòmic de la recent pressió per la independència fins ara s'ha mantingut concentrat a l'economia regional, segons aquests analistes. "DBRS supervisarà la situació per avaluar qualsevol impacte més ampli en aquesta tendència després de les eleccions regionals", adverteixen.

Respecte a l'impacte de tota aquesta situació als bancs espanyols, especialment en aquells amb "fortes arrels catalanes", des de l'agència de qualificació destaquen que aquests no s'han vist materialment afectats per l'entorn polític a Catalunya "tot i certa volatilitat durant les setmanes posteriors a la votació d'independència". DBRS assenyala que continua "vigilant de prop la confiança dels inversors i els clients, així com qualsevol impacte en els fons, liquiditat i perfils financers dels bancs".

contador