• Els EUA, amb el suport de Tòquio i Seül, ha sol·licitat convocar una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU per a noves mesures contra el país
kim-jong-un 20170721154428

Les amenaces no cessen entre els Estats Units i Corea del Nord. Després del sisè test nuclear del país asiàtic, Washington, amb el suport de Tòquio i Seül, ha sol·licitat convocar una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU aquest dilluns amb la finalitat de sotmetre a votació una resolució amb "sancions addicionals". Una iniciativa que no ha agradat a Pyongyang. El Govern de Kim Jong-un ha advertit amb infligir "el major dolor i sofriment" al país que presideix Donald Trump per aquesta iniciativa.

"En el cas que els Estats Units armi la resolució il·legal sobre sancions més dures, la DPRK (sigles en anglès del nom oficial del país -República Popular Democràtica de Corea) s'ha d'assegurar que pagui el degut preu", apunta el Ministeri d'Exteriors nord-coreà a través d'un comunicat que fa públic l'agència estatal KCNA. El Govern de Kim Jong-un considera que els Estats Units "està tractant d'emprar les mesures legítimes defensives" del règim nord-coreà com a "excusa per escanyar i sufocar completament" al país.

La seva advertència va més enllà. El comunicat assenyala que Pyongyang està "preparada i disposada a emprar qualsevol dels seus mitjans definitius". A més informen que el país "ha desenvolupat i perfeccionat una arma termonuclear superpoderosa com a mitjà per dissuadir els moviments cada vegada més hostils i l'amenaça nuclear dels Estats Units", i per "apaivagar el risc d'una guerra nuclear que pesa sobre la península de Corea", explica el comunicat.

Aquesta amenaça de Kim Jong-un sembla que no frenarà Donald Trump. La proposta dels Estats Units al Consell de Seguretat de l'ONU inclou la prohibició de vendre petroli a Corea del Nord, les exportacions de tèxtils i el veto als ciutadans nord-coreans de treballar a l'exterior, la qual cosa suposa importants ingressos per al règim.

No obstant això, els analistes veuen símptomes positius en aquest conflicte. "El fet que el règim comunista de Corea del Nord no hagi dut a terme un nou llançament de míssils per celebrar l'aniversari de la fundació del país (9 de setembre) i que en el seu lloc s'hagi decantat per celebrar" una festa" , allunya de moment un dels majors temors dels mercats", indiquen els experts Link Anàlisi.

A més, les declaracions del secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, en el sentit que el seu Govern estaria disposat a mantenir contactes directes amb el règim nord-coreà també són positives "ja que serveixen per rebaixar la tensió", apunten des de Link Anàlisi.

Noticias relacionadas

contador