ep el presidente de castilla-la mancha emiliano garcia-page visita las instalaciones del centro
FOTO:D.ESTEBAN GONZALEZ//JCCM / DAVID ESTEBAN

El govern d'Emiliano García-Page modifica algunes de les mesures aprovades la setmana passada en vista a la celebració de les festes nadalenques davant el repunt de nous casos de coronavirus a la regió. En concret, avança el toc de queda a les 00:30 hores i manté en 10 persones el màxim per reunir la nit de Nadal i Cap d'Any.

La comunitat es manté oberta perimetralment del 23 de desembre al 6 de gener per visitar familiars i cercles pròxims, però avança el toc de queda de les 1:30 hores a les 0:30 hores el dia de Nadal i Cap d'Any.

No obstant això, manté en deu persones el nombre màxim permès per reunir-se els dies 24, 25, 31 de desembre i l'1 de gener, llevat que es tracti de convivents. Pel que fa a la hostaleria, el nombre màxim segueix sent de sis.

Permet també la sortida de residents a residències de majors del 23 al 31 de desembre complint unes mesures específiques.

Les mesures les ha precisat Jesús Fernández Sanz, el conseller de Sanitat, que ha avisat que les mesures podrien tornar a restringir-se en funció de l'evolució de la pandèmia. De fet, ha apuntat que la incidència acumulada ha crescut de 200 a 277 casos per cada 100.000 habitants el desembre, tot i que la pressió assistencial està millorant en tots els paràmetres i en totes les províncies.

En tot cas, el conseller ha puntualitzat que l'increment de la incidència acumulada ha provocat que es doblin el nombre de municipis que passaran a nivell 3 de mesures restrictives, de manera que a partir d'aquest dimarts seran 24 localitats les que se situïn en aquesta condició. Com nuclis més destacats, Albacete capital, Ciudad Real capital i Manzanares passaran des d'avui mateix a aquest nivell, punt en el qual, tal com ha recordat el conseller, els residents a centres de gent gran no podran abandonar les seves instal·lacions per celebrar el Nadal.

Noticias relacionadas

contador