ep pablo casadoun encuentro en la razon
TWITTER PABLO CASADO

El president del PP, Pablo Casado, va plantejar aquest dilluns al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, aplicar ja l'article 155 de la Constitució amb "l'extensió i l'amplitud que sigui necessària", en línia amb el que va aplicar al seu dia el Govern britànic que dirigia Tony Blair a Ulster. Amb aquest propòsit, va oferir de nou els vots del Grup Popular al Senat per posar en marxa aquest precepte perquè, segons va dir, "l’apaivagament no condueix absolutament a res".

Així es va pronunciar durant la conferència-col·loqui organitzada pel diari La Razón, al qual van acudir bona part dels membres de la seva Executiva, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, els portaveus a la cambra baixa i el Senat, Dolors Montserrat i Ignacio Cosidó, el president del Senat i del PP de Madrid, Pío García-Escudero, i l'exministra i exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, els exministres Juan Ignacio Zoido, Jorge Fernández Díaz i Ángel Acebes.

A més, cinc 'barons' del PP van donar suport al líder del PP: el president de Múrcia i del PP a la regió, Fernando López Miras (Múrcia), el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i els presidents regional del PP Isabel Bonig (Comunitat Valenciana), Alfonso Fernández-Mañueco (Castella i Lleó) i José Antonio Monago (Extremadura). Casado, que va ser acompanyat per la seva dona Isabel Torres, va estar rebut amb un fort aplaudiment dels assistents abans de començar la seva intervenció.

DEMANA A SÁNCHEZ "POSAR ORDRE" JA A CATALUNYA

Casado va demanar una vegada més al Govern socialista que "posi ordre" a Catalunya perquè els independentistes estan "avançant" en el seu full de ruta, ja que, segons va dir, s'estan recuperant estructures d'Estat, "obrint ambaixades", es torna a "incomplir" la Llei d'Estabilitat Pressupostària a Catalunya i "se segueix adoctrinant a les escoles" d'aquesta autonomia.

De la mateixa manera, va dir que es fa "propaganda a la televisió i ràdio públiques", i alhora que el carrer s'està convertint en "un lloc de confrontació inacceptable i perillós". "Davant d'això no cal esperar a una mascarada al Parlament", va recalcar, per assenyalar que cal aplicar ja l'article 155 amb "l'extensió i l'amplitud que sigui necessària".

"No crec que el Regne Unit, que va retirar l'autonomia a Ulster, sigui un país menys democràtic que Espanya ni crec que Tony Blair sigui un sospitós ultradretà", va emfatitzar, per explicar que el que va fer el Govern britànic va ser "complir amb la llei "per no" abandonar la democràcia".

En aquest sentit, va emplaçar Sánchez a complir la Carta Magna aplicant el 155 de la Constitució "abans que sigui massa tard" i va oferir de nou els vots del PP al Senat per aprovar aquest precepte. Després d'assegurar que "l'apaivagament no condueix absolutament a res", va emplaçar al Govern a actuar perquè té "la responsabilitat d'aplicar la llei" i compta per a això amb la "lleialtat" del PP.

Segons Casado, és l'article 155 el que "pot garantir que es recuperi la concòrdia a Catalunya". "Això vol dir que no hi ha marge a la negociació? Em temo que no, perquè no hi ha res que es pugui donar ja en competències perquè el pacte fiscal és impossible, ja que trencaria la caixa comuna i no hi ha capacitat de negociar amb algú que vol la destrucció del teu propi Estat", va afirmar, per afegir que els independentistes ja els van "enganyar" dues vegades.

Per tot això, va insistir que cal aplicar el 155 amb "l’amplitud" i "l’extensió que siguin necessàries" fins que no estigui "desmuntada la propaganda, les estructures d'Estat, les ambaixades i l'adoctrinament educatiu". "L'Estat ha de fer complir la llei i la convivència a Catalunya", va concloure.

Noticias relacionadas

contador