• María Jesús Montero ocuparà la cartera d'Hisenda
ep la secretariaigualdad carmen calvo en ruedaprensaferraz
PSOE - Archivo

La socialista Carmen Calvo serà vicepresidenta única i ministra d'Igualtat al Govern que està configurant Pedro Sánchez, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entorn més pròxim del president de l'Executiu. És la segona andalusa, la cartera ministerial de la qual es confirma, després que hagi transcendit que María Jesús Montero es posarà al capdavant del ministeri d'Hisenda.

Calvo va ser ministra de Cultura durant el primer Govern de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2007) i actualment és la secretària Federal d'Igualtat al PSOE, així com una de les persones més properes a Pedro Sánchez.

Nascuda a Cabra (Còrdova) el 1957, és doctora en Dret Constitucional i una destacada defensora del feminisme. La jurista va portar, a més, el pes dins del PSOE de les negociacions al voltant de l'aplicació del 155 a Catalunya.

Aquest és el tercer nom del nou Govern de Sánchez que es confirma oficialment, després que Josep Borrell acceptés l'encàrrec d'assumir la cartera d'Afers Exteriors i Teresa Ribero fes el mateix amb el 'superministeri' que s'encarregarà d'Energia, Medi Ambient i Canvi Climàtic. Gairebé simultàniament ha transcendit que María Jesús Montero s'encarregarà dels comptes públics.

Altres noms que es donen per fet que tindran cartera ministerial són Meritxell Batet, que es posarà al capdavant de les Administracions Públiques i Margarita Robles, que s'havia especulat que podria posar-se al capdavant de Justícia o Interior. Robles ja té substituta al Congrés. Una de les persones de confiança de Pedro Sánchez, Adriana Lastra, serà la portaveu del grup parlamentari socialista en substitució de la futura ministra, segons Cadena SER.

Noticias relacionadas

contador