gb-boris-johnson-prend-pour-chef-de-cabinet-un-consultant-en-affaires
117,20£
  • 1,54£
  • 1,33%

Brussel·les es posa encara més dura. La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres noves regles per bloquejar les exportacions de vacunes, especialment amb vista a països productors com el Regne Unit, que no permeten l'exportació internacional de dosi al Vell Continent.

Aquest moviment per part de Brussel·les arriba després que AstraZeneca lamentés que només pot assegurar un terç de les vacunes acordades amb la UE per a aquesta primera meitat de l'any, al mateix temps que sí que aconsegueix complir el seu compromís amb els de Boris Johnson.

La proposta de la UE serà debatuda aquest dijous i divendres pels caps d'estat i de govern, que es reuniran de manera telemàtica. "És important distingir entre les empreses que no compleixen i les que compleixen", ha assegurat el vicepresident econòmic de la Comissió, Valdis Dombrovskis.

En aprovar-se, aquest nou mecanisme substituiria el que es va aprova al final de gener i obriria la porta al fet que es puguin bloquejar exportacions a tercers països de companyies que no estiguin complint el seu contracte amb Brussel·les. Entre les companyies afectades no només estaria AstraZeneca, sinó també Pfizer i Moderna, amb països com el Canadà, Austràlia i Israel en el punt de mira.

Noticias relacionadas

contador