biden 20240514113028

El president nord-americà, Joe Biden, oferia aquest dijous una roda de premsa per defensar la candidatura que era molt rellevant per comprovar les seves capacitats després de l'espectacle de l'últim debat amb Donald Trump. Durant l'esdeveniment, Biden va evidenciar els seus problemes cognitius, cosa que ha generat un intens debat sobre les seves aptituds per al càrrec i una crida important perquè no es presenti a les eleccions presidencials del novembre d'aquest any.

Lluny de tranquil·litzar l'electorat, l'actual president de la primera potència econòmica mundial, de 81 anys, va generar més dubtes després de referir-se ahir per error a la vicepresidenta Kamala Harris com a "vicepresidenta Trump" a la pregunta d'obertura d'aquesta esperada conferència de premsa en solitari a Washington.

“Mireu, no hauria triat la vicepresidenta Trump com a vicepresidenta si pensés que no està qualificada per ser presidenta”, va dir Biden, confonent la seva segona al capdavant amb el seu oponent a les eleccions del novembre, l'expresident Donald Trump.

Però no només això. En un esdeveniment de la cimera de l'OTAN previ a aquesta roda de premsa que després va donar en solitari, Biden va confondre el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, amb el líder rus, Vladímir Putin. “Senyores i senyors, el president Putin”, va dir en presentar a Zelenski, per corregir-se immediatament després dient que el lapsus es devia que està "molt concentrat a derrotar Putin".

Tot i això, Biden va insistir ahir a la roda de premsa en què està capacitat per derrotar el seu oponent. "Crec que sóc la persona més qualificada per optar a la presidència. El vaig derrotar (a Trump) una vegada i ho tornaré a fer".

Noticias relacionadas

contador