ep archivo   tesla model 3 20220401162903
TESLA - Archivo

L'enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) juntament amb quatre associacions europees més de Bèlgica, França, Itàlia i Portugal destaca Tesla entre les marques menys fiables, juntament amb altres marques de cotxes de luxe com Alfa Romeo, Land Rover o Jaguar, que comparteixen les darreres posicions.

  • 254,22$
  • -1,09%

L'experiència de 52.430 conductors europeus revela les marques i els models més fiables, o el que és el mateix, els que pateixen menys avaries i d'un caràcter més lleu, excloent-ne les derivades d'un accident. Però també les despeses de manteniment al taller oficial de la marca, tal com recull l'enquesta realitzada per l'OCU.

Els bons resultats en fiabilitat, publicats a la revista Compra Maestra de juny, tornen a recaure un any més sobre els fabricants japonesos i coreans, que copen set de les deu primeres posicions, liderats per Lexus, Subaru i Toyota. Mentre que entre els fabricants europeus destaquen Seat, Dacia i Skoda, per aquest ordre. Encara que potser els resultats més sorprenents són els que assenyalen Tesla entre les marques menys recomanades.

Per tipus de motor, els models amb menys avaries són els automòbils híbrids no endollables, hi ha fins a deu models per sobre d'un excepcional 95 sobre 100 en fiabilitat. Els motors de gas, així com els elèctrics, en canvi, encara no tenen una oferta tan àmplia de cotxes a prova d'avaries.

Ara bé, curiosament, el model més fiable entre les 523 versions de cotxes que recull l'enquesta, és un cotxe amb motor dièsel, el Volkswagen T-Roc 1600 Dièsel (versió 2017). El segueixen dos híbrids, com són el Toyota Corolla 2000 Híbrid Gasolina (versió 2018) i el Lexus IS 2500 Híbrid Gasolina (versió 2013). A la cua, el Renault Espace 1600 Diésel (versió 2015) i l'Opel Astra 1500 D (versió 2015).

L'enquesta també revela què gasta el conductor en manteniment del cotxe quan el porta al taller oficial. Les diferències són sens dubte significatives. Davant un cost d'entre 114 i 150 euros a l'any dels automobilistes de les marques Hyundai, Dacia i Renault als més de 300 euros a l'any dels que tenen un vehicle Mercedes Benz, Audi o Volvo. Cal destacar que les avaries més comunes són les elèctriques (17%), seguides per les que afecten el sistema de frenada (13%).

Noticias relacionadas

contador