ep archivo - produccion del tesla model y en shanghai china
TESLA - Archivo

La Xina continua sent el camp de batalla del cotxe elèctric. Tesla, que s'ha disparat gairebé un 20% durant l'última sessió a la calor del ressorgir tecnològic a Wall Street, ha contagiat les fabricants de cotxes elèctrics xineses, que s'han revalorat 13.650 milions.

Parlem de NIO, Xpeng Motors i Li Auto. La primera ha pujat un 17,44%, la segona un 8,2% i, la tercera, un 11,33% a rebuf dels d'Elon Musk.

Totes elles cotitzen a Wall Street i, segons informa Reuters, les tres poden acabar cotitzant també a Hong Kong seguint així el camí marcat per altres companyies xineses en el passat. Aquesta notícia ha suposat un impuls afegit per als seus títols.

Durant els últims 12 mesos, NIO puja més d'un 1.000%. En el cas d'Xpeng, la seva cotització gairebé s'ha doblat des de la seva OPV a l'agost de l'any passat. La primera espera lliurar entre 20.000 i 20.500 cotxes durant el primer trimestre, més que durant l'últim de l'any anterior.

El passat mes de febrer, les vendes de vehicles propulsats per noves energies, com els elèctrics, van arribar a les 97.000 unitats, un augment del 675% interanual, segons la China Passenger Car Association.

Noticias relacionadas

contador