ep logo de ford
Oliver Berg/dpa - Archivo

La firma automobilística Ford ha informat aquest divendres als seus treballadors de la fàbrica d'Almussafes (València) sobre la seva intenció d'aplicar un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins a finals d'any, que afectarà tant les àrees de fabricació de vehicles com a motors, segons han informat fonts sindicals.

L'empresa ha confirmat que "el que s'ha fet és simplement notificar a la representació social que el dilluns s'establirà la comissió negociadora per a un nou ERTO".

El fabricant de cotxes va convocar durant la tarda del dijous als representants dels treballadors per a una reunió de la comissió consultiva, que s'ha celebrat aquest divendres. En ella, Ford ha plantejat la necessitat d'un nou ERTO per tal d'ajustar la producció, ja que malgrat la recuperació de les vendes del model Kuga, altres models no han aconseguit una millora similar.

Per tant, Ford pretén reduir la producció aquest últim quadrimestre de 2020, fins a finals d'any, amb un ERTO que afectaria les instal·lacions de fabricació de vehicles i de motors, han indicat les mateixes fonts.

Ford no ha concretat als sindicats quins dies entraria en vigor aquest ERTO ni quin descens de producció es proposa l'empresa. S'ha constituït la comissió negociadora de l'expedient, que es reunirà per primera vegada el dilluns, quan els sindicats esperen disposar de més detalls.

Noticias relacionadas

contador